B i n d w e e f s e l   m a s s a g e

Deze massage van een deel van het lichaam dat aandacht nodig heeft, bestaat voornamelijk uit het rollen van de huidlagen. De diepere huidlagen zijn in verbinding met organen, spieren en lichaamsdelen waardoor je behalve de huid ook die gebieden kan bereiken. Bindweefselmassage kan intens zijn maar - zoals bij alle VL massages - houd ik jouw pijngrens in de gaten. Bindweefselmassage is een manier om de diepte in te gaan, zich soepeler te voelen en ruimte te ervaren.

sessies van: 30 minuten > €30 | 45 minuten > €45 | 60 minuten > €60


C h a k r a   m a s s a g e

In deze sessie is aandacht voor energiebalans en de zeven grootste chakra’s (: energiecentra). De chakra’s worden tijdens deze behandeling gepolariseerd; mijn handen houd ik boven of op de chakra’s. Daarnaast masseer ik delen van het lichaam, zoals hoofd, rug en/of benen. Ieder chakra heeft een eigen thema en bestaat uit polariteiten (: schijnbare tegenstellingen) die één geheel vormen, zoals yin & yang. Wanneer deze polariteiten niet in balans zijn met elkaar, dan is de energie verstoord en ervaren wij bijvoorbeeld fysieke ongemakken of mentale uitdagingen. Een chakra massage is dus een manier om je energiebalans te checken en bewust te worden van een thema dat nu speelt.

achterzijde: sessie van 60 minuten > €60 | voorzijde: sessie van 90 minuten > €90


E n e r g e t i s c h e   m a s s a g e

Energetische massages bestaan uit vloeiende strijkingen & handgrepen van een deel of meerdere delen van het lijf en kunnen als een flow voelen. Deze massage stimuleert de energiestroming in je lichaam. Je kunt deze rustgevende massage kiezen bijvoorbeeld om je energiebalans te herstellen en welzijn te ervaren.

sessies van: 30 minuten > €30 | 45 minuten > €45 | 60 minuten > €60


F u l l  b o d y   m a s s a g e

Een weldadige en ontspannende massage waarbij hoofd, gezicht, nek, rug, benen, voeten, buik, borst, armen en handen gemasseerd worden met 100% natuurlijke olie op basis van jojoba- en amandelolie.

sessies van: 60 minuten > €60 | 75 minuten > €75 | 90 minuten > €90


H o l i s t i c  P u l s i n g

Tijdens deze sessie beweeg ik jouw lichaam in een afwisselend ritme. Dit pulsen werkt door in alle cellen van het lichaam en nodigt spieren en organen uit mee te golven. Daar waar het niet stroomt kan verzet, disbalans of ziekte zijn. Gepulsd worden is een zachte manier om bewust te worden van de plekken in het lijf waar wel en geen flow is en je kunt diepe ontspanning ervaren. Kleding wordt aangehouden.

sessie van 60 minuten > €60


K l a s s i e k e   m a s s a g e

De nadruk ligt bij deze massage met name op de spieren, pezen en gewrichten. Een klassieke massage van een deel of meerdere delen van het lichaam, kan ik op een zachte manier geven of dieper, zoals het behandelen van triggerpoints. Als je een specifieke lichamelijke klacht hebt, dan kan een klassieke massage verlichting van pijn en algehele ontspanning geven.

sessies van: 30 min. > €30 | 45 min. > €45 | 60 min. > €60| 75 min. > €75 | 90 min. > €90


Lua lomi

Lua lomi is een Hawaiiaanse massage die vroeger aan lua (Hawaiiaanse vechtkunst) strijders werd gegeven. Tijdens lua lomi worden spieren gemasseerd en botten uitgelijnd. In het lijf wordt letterlijk en figuurlijk ruimte gecreëerd; van spanning naar ontspanning voor lichaam en geest. Lua lomi is een wat stevigere massage van het hele lichaam waarbij gespannen spieren versoepeld worden en het lymfesysteem plus de bloedsomloop geactiveerd worden.

sessies van: 60 minuten > €60 | 75 minuten > €75 | 90 minuten > €90


S t i l t e   m a s s a g e

Gemasseerd worden in stilte kan een pure ervaring zijn. Tijdens het maken van de afspraak bespreken we de details zodat je eventueel ook in stilte kunt binnenkomen en weer gaan. Kies deze massage wanneer je weet wat stilte met je doet, je stilte wilt ervaren en/of helemaal bij jezelf wilt zijn.

sessies van: 30 min. > €30 | 45 min. > €45 | 60 min. > €60| 75 min. > €75 | 90 min. > €90


T o u c h P r o   s t o e l m a s s a g e *

Deze stoelmassage is gebaseerd op anma, een oude Aziatische acupressuur techniek. Voorover gezeten in een ergonomische massagestoel, krijg je over de kleding een drukpuntmassage op het hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen. Het wordt ervaren als een ontspannend en verkwikkend moment.

sessie van 20 minuten > €20


* Deze stoelmassage is ook zeer geschikt voor op het werk en tijdens evenementen. Neem contact met mij op voor informatie en kosten.


V o e t r e f l e x o l o g i e

Zones op de voeten zijn in verbinding met organen en lichaamsdelen. Het hele lichaam wordt dus aangeraakt tijdens deze massage van de voeten. Wanneer je je druk voelt, veel ‘in het hoofd zit’ of verschillende klachten hebt, dan kan deze massage een uitkomst zijn om te aarden en te ontspannen.

sessie van 60 minuten > €60

copyright © 2011 - 2016 VL Massages

VL massages

Een massagesessie bestaat uit een kort voorgesprek, een massage en eventueel een kort nagesprek. In het voorgesprek wordt een massage met jou afgestemd. Voor de eerste massagesessie reserveer ik 20 minuten extra voor een intakegesprek (gratis). Als je een (fysiek) aandachtspunt, (levens)vraag of thema wilt behandelen, dan kunnen we daarop focussen tijdens een of meerdere sessies. Vaak blijkt een minimum van drie sessies nodig te zijn. Tijdens de meeste massages die ik geef, combineer ik technieken uit onderstaande massages: